EVA plast vs PVC plast (Ftalater)

Som nævnt er vores SharkSlides lavet af materialet EVA - og da vi har fået flere henvendelser angående indholdet af vores produkter, har vi valgt at lave et lille skriv, for at forklare at der bestemt ikke er nogen sikkerhedsrisiko ved vores produkter:)

EVA-plast, også kendt som ethylen-vinylacetat, er en type plastmateriale, der ofte anvendes i forskellige produkter såsom sko, madkasser, sportstøj, svømmebriller og endda medicinske udstyr. 

EVA-plast er et stabilt og sikkert materiale, der ikke frigiver skadelige kemikalier, når det bruges eller bortskaffes. Det er også resistent over for sollys, vand og høje temperaturer, hvilket betyder, at det ikke nedbrydes let og dermed ikke udgør en trussel for miljøet eller menneskers sundhed.

Derudover er EVA-plast et fleksibelt og holdbart materiale, der er let at arbejde med og forme, hvilket gør det til et populært valg for producenter af en lang række produkter. 

Endelig er EVA-plast ikke klassificeret som et farligt materiale af internationale standarder og regulerende myndigheder. Det er ikke kendt for at have nogen toksiske virkninger på menneskers sundhed eller miljøet, og det er heller ikke blevet forbudt eller begrænset i brug på grund af sundheds- eller miljømæssige bekymringer.

Derudover er EVA-plast et sikkert, pålideligt og alsidigt materiale, der har en bred vifte af anvendelsesmuligheder i forskellige industrier. Der er derfor ingen grund til at være bekymret for, om EVA-plast er farligt, da det er et stabilt, holdbart og pålideligt materiale, der ikke udgør en trussel mod menneskers sundhed eller miljøet.

Sammenligning mellem EVA-plast og det meget benyttet PVC-plast viser, at EVA-plast er et mere sikkert materiale, når det kommer til risikoen for ftalater.

Ftalater er kemikalier, der ofte bruges i plastprodukter for at gøre dem mere fleksible og holdbare. Imidlertid er nogle typer af ftalater kendt for at have toksiske virkninger på mennesker og miljøet, og derfor er der øget fokus på at undgå disse stoffer i plastprodukter.

PVC-plast er en type plastmateriale, der ofte indeholder ftalater for at øge fleksibiliteten og holdbarheden. Dette gør det til et populært materiale i en række produkter, herunder legetøj, madkasser og rørledninger. Imidlertid er der bekymringer omkring PVC-plast på grund af de skadelige virkninger, som visse typer af ftalater kan have på menneskers sundhed og miljøet.

EVA-plast indeholder ikke ftalater, da det er et anderledes materiale end PVC-plast. EVA-plast er fremstillet ved hjælp af en anden fremstillingsproces, hvor der ikke er behov for at bruge ftalater for at opnå ønsket fleksibilitet og holdbarhed. Dette gør EVA-plast til et mere sikkert alternativ til PVC-plast, da det ikke indeholder de skadelige ftalater.

I modsætning til PVC-plast er EVA-plast derfor et mere sikkert og bæredygtigt valg, når det kommer til at undgå risikoen for ftalater i plastprodukter. Der er ingen grund til at være bekymret for ftalater, når man vælger EVA-plast som materiale til ens produkter, da det er et stabilt og pålideligt materiale, der ikke udgør nogen trussel mod menneskers sundhed eller miljøet.

///

Kilder:

  1. Miljøstyrelsen
  2. National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS)
  3. Environmental Protection Agency (EPA). Ethylene Vinyl Acetate (EVA) and Polyvinyl Chloride (PVC) Shower Curtains

 

Læs næste

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Gratis levering

Gratis fragt på ordre ved køb af 2 par eller flere

Hurtig Levering

Alle ordre leveres indenfor 1-3 hverdage

Tilfredse kunder

Vi har over 4000+ tilfredse kunder

Sikker betaling

Vi tilbyder dig en sikker betalingsproces